Blynų diena „Vaikystės gardumynai“

Blynų diena „Vaikystės gardumynai‘‘

 

   Dar šaltukas spaudžia už lango. Žiema neskuba trauktis iš mūsų kiemo. O pavasariui tikrai jau laikas budinti žemę iš gilaus miego...

   Vaikų dienos centro lankytojai susirinko į Blynų dieną, kad pagrūmotų žiemai ir ji leistų visiems pajausti pavasarišką džiugesį. Kas gi  nenorėtų atsisėsti prie močiutės ar mamos stalo ir paskanauti blynų, pajusti uogienės skonį. Tad šventės dalyviai panoro susipažinti su blynų įvairove ir nusikelti į nerūpestingos vaikystės laikus. Centro lankytojai turėjo galimybę pagal pasirinktą blynų receptūrą grupelėse iškepti gardžius blynus su obuoliais, morkomis, šokoladu, bananais. Mamos ir vaikai stengėsi išradingai papuošti savo iškeptus blynelius vaisiais, uogiene. Visi šventės dalyviai suvalgė blynelius ir tarsi palinkėjo sau sočių ir skalsių metų.

   Blynų diena nesibaigė. Vaikai ir tėveliai prisiminė Užgavėnių papročius ir tradicijas. Jie žaidė tradicinį žaidimą „Gaidžių peštynės‘‘, nes gaidys – vaisingumo, budrumo simbolis, savo giedojimu  nubaidantis piktas dvasias ir apsaugantis pasėlius, gyvulius ir žmonės. Vaikai tapo Lašininiu ir Kanapiniu, grūmėsi su maišais. Šventės dalyviai noriai dalyvavo šmaikščiose estafetėse: stengėsi taikliai pataikyti iš kartono iškirptus apskritimus -  blynus į keptuvę, greičiau nunešti ant pieštukų padėtus blynus į keptuvę, užrištomis akimis surinkti kuo daugiau riestainių, iškabintų ant medžio šakos.

   Dar vaikai krykštaus kieme, krės išdaigas ir džiaugsis paskutinėmis gniūžtėmis. O grįžę namo turėtų rasti ramybę ir jaukumą ir pajusti uogienės skonį...

 

                                                                                                                             Socialinė darbuotoja Reda Pėželytė

Susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais

2024-03-26 vyko susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais.

Susitikimas su Klebonu

Penktadienį Joniškio bendruomeniniuose vaikų globos namuose lankėsi Kriukų parapijos Klebonas. 

Velykų belaukiant

Vakar gerovės centro socialinė darbuotoja, dirbanti su šeimomis, dalyvavo edukacijoje, skirtoje artėjančioms šv. Velykoms.