GIMK šventė

„Šeima man yra turtas, ramstis, draugystė, meilė. Šeima yra brangiausia, ką turime, be jos gyvenimas tampa bevertis... Jai stengiamės suteikti daug laimės ir meilės. Šeima yra mylima, kuri padeda tau, nors ir gyveni kitur... Nors ten kur gyveni, taip pat yra šeima. Iš jos sulauki meilės, pagalbos, saugumo. Ji Man, visas turtas...‘‘  šiuos žodžius ištarė Joniškio rajono globėjai ir Žagarės socialinių paslaugų centre gyvenantys vaikai, atvykę į šventinę popietę, skirtą Joniškio rajono globėjams, ir šeimoms, kurios neabejingos, vaikams, augantiems globos institucijose.

 

Renginiu džiaugėsi į šventę susirinkę Joniškio rajono globėjai, svečiai, šventės dalyviai bei Žagarės socialinių paslaugų centro GIMK socialinės darbuotojos Rūta ir Dovilė. Globėjams puikų koncertą, melodingas ir skambias dainas dovanojo Žagarės  kultūros centro moterų vokalinis ansamblis ir jų duetai, Žagarės neįgaliųjų ir pagyvenusių žmonių klubo „Švėtė“ kaimo kapela, bei globotinė, nuostabi solistė Viktorija.

Šventės dalyviams buvo įteiktos atminimo dovanėlės, o ,,Švėtės“ kolektyvas vaikams dovanojo pačių nertas, jau Žagarės simboliu tapusias vyšnias. Po koncerto visi dalyviai buvo pakviesti diskusijai apie vaiko globą, prie arbatos puodelio.

 

Šis renginys, yra ne tik padėka globėjams, bet ir kartu paskatinimas tiems, kurie vis dar nesiryžta paimti į savo šeimą, vaiko netekusio šeimos, biologinių tėvų rūpesčio.

 

Jei jūs širdies kertelėje pasvarstote apie galimybę globoti be tėvų globos likusį vaiką, ryžkitės žengti žingsnį. Galbūt jums tereikia tik mažo postūmio, gero pavyzdžio. Padovanokite vaikams šeimą. Kreipkitės į Joniškio rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrių, tel.:(8 426) 69 151 arba į GIMK soc. darbuotojus, Žagarės socialinių paslaugų centre tel.: 8 624 68 108.

 

 

Nuotraukos:

  1. Koncertuoja Žagarės  kultūros centro moterų vokalinis ansamblis.
  2. Koncertuoja Žagarės neįgaliųjų ir pagyvenusių žmonių klubo „Švėtė“ kaimo kapela.
  3. Solistės Viktorijos pasirodymas.
  4. Diskusija prie arbatos puodelio.
  5. GIMK socialinės darbuotojos (viduryje) Rūta ir Dovilė, bei Įvadinius mokymus baigę -Vaclovas Martinaitis ir Regina Savickytė.

 

 

Susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais

2024-03-26 vyko susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais.

Susitikimas su Klebonu

Penktadienį Joniškio bendruomeniniuose vaikų globos namuose lankėsi Kriukų parapijos Klebonas. 

Velykų belaukiant

Vakar gerovės centro socialinė darbuotoja, dirbanti su šeimomis, dalyvavo edukacijoje, skirtoje artėjančioms šv. Velykoms.