Išvyka į Ventės ragą ir Dinozaurų parką

Vaikų dienos centro vaikai, jų tėveliai, broliukai ir sesutės aplankė Ventės ragą ir Dinozaurų parką. Pirmiausia nuvykome į Ventės ragą. Visi ekskursijos dalyviai susipažino su Ventės rago muziejaus paukščių iškamšų ekspozicija. Ekskursantai išklausė šmaikštaus gido pasakojimo apie paukščių gaudynes, jų migraciją ir žiedavimą. Džiugu buvo palaikyti rankelėse sugautus paukštelius, išvysti jų žiedavimą ir išleisti juos į laisvę. Visi turėjo galimybę pabūti Ventės rago švyturio apžvalgos rate ir pažvelgti į raibuliuojančių marių panoramą. Marių dvelksmas viliojo visus pasivaikščioti tiltu, pasigrožėti vandens galybe, prisirinkti kriauklyčių.

Pažintinė išvyka nesibaigė Ventės rage. Visi išskubėjome į Dinozaurų parką. Čia juos pasitiko paslaptingi ir didingi gigantai dinozaurai. Eidami parko taku keliauninkai turėjo galimybę susipažinti su dinozaurų istorine raida ir įsiamžinti šalia jų nuotraukose. Mažuosius lankytojus džiugino parko pramogos. Vaikučiai galėjo pasivažinėti traukinuku, pasisupti karuselėse. Visi norintys pabuvojo klaidžiame veidrodžių labirinte, žiūrėjo filmukus. Atsirado ir tokių drąsuolių, kurie nepabūgo paplaukioti vandens dviračiais giliame tvenkinyje.

Centro lankytojai dalyvavo edukacinėje programėlėje. Dalyviai sužinojo visas bitininkystės paslaptis: kaip atsiranda koriai, kaip bitutės gamina medų, kokie yra bitininko reikmenys, kaip rengiasi bitininkai. Ekskursantai paragavo žiedadulkių ir „bičių duonelės“. Dalyviai pabandė pasidaryti žvakeles iš korių.

Visą dieną ekskursantus gąsdino lietus, tačiau noras pažinti, vaikiškas smalsumas, žingeidumas nugalėjo visas gamtos išdaigas. Vaikų dienos centro „Spindulys“ lankytojai parsivežė į namus džiugią nuotaiką ir turiningus įspūdžius.

 

                                                                                                   Socialinė darbuotoja Reda Pėželytė

Susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais

2024-03-26 vyko susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais.

Susitikimas su Klebonu

Penktadienį Joniškio bendruomeniniuose vaikų globos namuose lankėsi Kriukų parapijos Klebonas. 

Velykų belaukiant

Vakar gerovės centro socialinė darbuotoja, dirbanti su šeimomis, dalyvavo edukacijoje, skirtoje artėjančioms šv. Velykoms.