Globa šildo vienišų vaikų širdis

   Globa – tai pagalba vaikui, likusiam be tėvų globos. Šeima ypatingai svarbi ir reikšminga vaikams, kurie už namų sienų negavo rūpesčio, šilumos ir meilės. Globos procesas apipintas įvairiais mitais, baimėmis, neigiamomis visuomenės nuostatos, tačiau niekas nepasvarsto apie emocinę ir psichologinę šių vaikų gerovę. Globos institucijoje augantis vaikas negauna tiek meilės ir dėmesio, kiek šis poreikis galėtų būti patenkintas augant šeimoje. Šeima vaikams suteikia fizinį ir emocinį saugumą, poreikius atliepiančią pagalbą. Globos procesas ypatingai prasmingas, todėl bijoti daryti gerus darbus tikrai neverta.

    Žmonėms, svarstantiems apie vaikų globą, atrodo, kad šiame procese labai daug reikalavimų. Šiam žingsniui tereikia pasiryžimo. Globėjais gali būti tiek susituokę, tiek vieniši asmenys, neturintys ar turintys vaikų, turintys nuosavą ar nuomojamą būstą. Finansiniai ištekliai taip pat nėra akcentuojami, kadangi vaikams, augantiems globėjo šeimoje skiriamos pajamos vaiko poreikiams. Kalbant apie globėjo amžių, jis svyruoja nuo 21 iki 65 metų. Turbūt didžiausią baimę būsimieji globėjai patiria išgirdę apie GIMK mokymus, kuriuos privaloma išklausyti visiems globėjams. GIMK mokymai kaip tik padeda globos procese, kadangi mokymuose gaunama daug informacijos apie vaiko auklėjimą, sutrikimus, emocines ir psichologines problemas. Mokymai padeda pamatą pasirengimui tapti globėju.

     Joniškio rajone informaciją apie vaiko globą teikia Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centro Globos centras. Kontaktinis telefonas 86 09 10 881. Nebijokite globos, ji padeda patirti kitokią tėvystę, augina asmenybę ir užaugina laimingus vaikus. 

 

 

Vaikų pramogos Kaune

Balandžio  30 dieną Skaistgirio vaikų dienos centras "Draugystės tiltas" turėjo smagią ekskursija į Kauną.

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.