Sėkmės istorija apie globą

Kažkada Čikagoje savanoriaudama organizacijoje "Chicago Angels" išgirdau istoriją. Vyras įsivaikino berniuką likus dienai iki jo 18-o gimtadienio. Apstulbęs paauglys išėjo pasitikti savo naujo tėčio ir išgirdo žodžius: „Pagaliau aš tave radau, sūnau. Jaučiuosi taip lyg būčiau ieškojęs tavęs visą savo gyvenimą“. 
 
Galvodami apie įvaikinimą labai dažnai pamirštam vyresnio amžiaus vaikus ir paauglius, kurie mūsų visuomenėje yra stereotipizuojami kaip sunkūs, nevaldomi. „Lenk medį, kol jaunas“ ar kažkaip panašiai sako lietuvių liaudies patarlė. O jei mes nebandytume nieko palenkti, perlaužti, o tiesiog priimtume patys ir padėtume vaikui priimti save, kas taip sudėtinga bet kuriam paaugliui. Jau nekalbant apie tokį, kuris susidūrė su namų ir tėvų nestabilumu. Kai kurie vaikai paliks globos namus niekada gyvenime taip ir nepajutę, kad kažkas už juos besąlygiškai serga (nekalbu apie darbuotojus, kurie, kad ir kaip stengtųsi, nesugebės užpildyti tėvų rolės). 
 
Įsivaikinimas ir globa yra be galo asmeniškas dalykas. Niekas negali būti įkalbėtas ar stumiamas to daryti. Taip tiesiog neveikia. Be to, mes visi esam skirtinguose gyvenimo laikotarpiuose, turime skirtingas galimybes. Visgi, jei galvojate, svarstote galimybę į savo šeimą priimti naują šeimos narį, tegul šis mano įrašas būna mažas ženklas. Pagalvokime ne tik apie leliukus, bet ir apie tą septynmetį, kuriam taip reikia pagalbos su matematikos namų darbais, kuris norėtų su kažkuo pažiūrėti krepšinio rungtynes, tą dvylikametę, kuri turi tiek klausimų, bet nedrįsta paklausti. 
 
Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centre šiuo metu gyvena 9 vaikai nuo 12 iki 17 metų amžiaus. Visi jie yra pasirengę būti surasti, kaip kad mano minėtas berniukas galų gale surado tėtį. Šio centro darbuotojai daro nuostabius darbus, suteikdami vaikams bent dalelę saugumo ir namų jaukumo. Ačiū jiems, kad dalinasi akimirkomis iš savo darbo ir taip griauna stereotipus bei skatina mus kitaip pažvelgti į laikiną bei ilgalaikę globą. 
 
O visi norintys, svarstantys įsivaikinti ar laikinai globoti, galite paskambinti ir pasiteirauti jums įdomių, ramybės neduodančių klausimų telefonu: +370 609 10881. P.S. Nesvarbu, ar gyvenate Joniškyje, ar kitoje Lietuvos dalyje. 
 
 

Vaikų pramogos Kaune

Balandžio  30 dieną Skaistgirio vaikų dienos centras "Draugystės tiltas" turėjo smagią ekskursija į Kauną.

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.