Joniškio rajone pasklido širdies dulkės

         Šiuolaikinėje visuomenėje vaiko globa vis dar apipinta mitais ir neigiamomis nuostatomis. Kiekvienas turime širdį, bet išankstinės nuostatos, klaidingi įsitikinimai, baimės dažnai ją padaro geležinę. Globą supančios visuomenės stigmos stingdo mūsų širdis, užrakina jas po geležiniu skydu. Todėl labai svarbu atrakinti širdį ir pasiekti gerumą, meilę bei šiuos jausmus plačiai paskleisti. 
         Birželio 26-ąją poilsiavietėje prie Žvelgaičių ežero pasklido širdies dulkės. Sporto stovyklos „Judesio ritmu“ dalyviai kartu su treneriu Ruslanu Prokopenko ir Globos centro specialistais padėjo atrakinti geležinę širdį ir po visą Joniškio rajoną paskleidė spalvotas dulkes. Šia iniciatyva siekiama atkreipti dėmesį į vaiko globą, parodyti tai ne kaip problemą, o kaip galimybę dovanoti gyvenimą. Širdies dulkės padeda išlaisvinti neigiamas nuostatas, formuoti pavyzdį, kad globa – tai pilietiškumo ir pozityvumo pavyzdys. Spalvotos dulkės, arba kitaip – širdies dulkės, – šiųmetis vaikų globos savaitės simbolis, reiškiantis gerumą ir meilę. Šie jausmai sklinda atrakinus geležinę – mitų ir neigiamų nuostatų apie globą ir įsivaikinimą sukaustytą – širdį.  Širdies dulkės vaikų globos savaitės metu pasklis visoje Lietuvoje. Taip siekiama priminti, jog globa yra galimybė pačiam globėjui atrasti naują ryšį su vaiku, pakeisti ne tik savo, bet ir vaiko gyvenimus. Tačiau pirmiausia turime išlaisvinti jausmus, slypinčius širdyje.
    Tyrimai rodo, kad net 64 proc. lietuvių teigia, jog jų gyvenimą labiausiai įprasmina šeima ir ryšys su artimaisiais, tačiau daugiau nei pusė respondentų apie globą ar įvaikinimą nėra pagalvoję, o dar 17 proc. sako, kad jiems tai neaktualu. Dažnai taip yra dėl visuomenėje vis dar vyraujančių mitų ir klaidingų nuostatų apie globą ir įsivaikinimą. Yra manančių, jog turint biologinių vaikų nevalia globoti ar įsivaikinti, kiti mano, kad nesusitvarkys, mat be tėvų augantys vaikai gali turėti elgesio ar sveikatos problemų. Nusistatymų vis dar apstu, tačiau visos globą supančios visuomenės stigmos stingdo mūsų širdis, užrakina jas po geležiniu skydu. Todėl labai svarbu atrakinti širdis ir pasiekti gerumą, meilę bei šiuos jausmus plačiai paskleisti“, –  apie vaikų globos savaitės idėją sako Rugilė Ladauskienė, „Vaikai yra vaikai“ vadovė, globos ekspertė.
       Daugiau informacijos apie vaikų ir paauglių globą galima rasti Facebook paskyroje „Vaikai yra vaikai. Joniškio rajonas“, internetiniame puslapyje www.globoscentrai.lt ar paskambinus į Vaiko teisių liniją telefonu 8 800 10800. Informacija apie vaiko globą Joniškio rajone teikiama telefonu 86 09 10881.
 
 
 
      
 

Vaikų pramogos Kaune

Balandžio  30 dieną Skaistgirio vaikų dienos centras "Draugystės tiltas" turėjo smagią ekskursija į Kauną.

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.