Meno terapijos užsiėmimai

   Šiandien Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centro socialinė darbuotoja D. Sasnauskienė kartu su Joniškio "Saulės" pagrindinės mokyklos Dienos užimtumo centru turėjo meno terapijos užsiėmimą, skirtą dienos centro lankytojų mamytėms ir šeimoms, kurioms teikiama socialinė priežiūra. Užimtumo veikla vyko Kriukų dienos centre.

   Užsiėmimai skirti ne tik gerinti šių šeimų integraciją į visuomenę, tačiau ir saviugdos ir saviraiškos skatinimui. Susitikimo metu dalyviai išbandė Ebru techniką ir Olifų spalvų mašiną. Ebru techinka padeda išlieti emocijas, ugdo pasitikėjimą ir motyvaciją, lavina rankų judesius, dėmesį, kūrybiškumą, bendravimą. 

     Ebru - tapyba ant vandens. Ebru – ne vien menas. Šis metodas tai – vanduo, spalvos ir judesys, kurie daro terapinį poveikį, panaikina žmogaus neigiamas emocijas, atpalaiduoja judesius, bei kelia geras emocijas. Čia visada rezultatas garantuotas. Šiai technikai nereikia net mokėti piešti, bus siekiama pažinti ir išreikšti save per spalvų liejimą. Tai puiki galimybė išbandyti naują techniką, kuri suteiks puikias emocijas. Per užsiėmimą savo rankomis susikursite keturis skirtingus paveikslėlius.  Olifų spalvų mašina -  kūrybinės veiklos technika, kurianti raštus ir ornamentus. Nesudėtingas technikos naudojimas padeda kurti, atsipalaiduoti ir turėti puikų rezultatą.       

   Dėkojame partneriams už idėją, kuri į šeimų gyvenimą įnešė naujų potyrių, gražių emocijų ir šiltų prisiminimų. Geri darbai - matomi ir jaučiami, o tolerancija ir pagarba dvi svarbiausios vertybės, dominuojančios socialiniame darbe. 

 

    

    

Vaikų pramogos Kaune

Balandžio  30 dieną Skaistgirio vaikų dienos centras "Draugystės tiltas" turėjo smagią ekskursija į Kauną.

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.