Sėkmės istorijas kuriame patys

"Globa - tai, namai, kur randamas namų jaukumas", - teigia Diana Kidelienė su vyru Artūru užauginusi ne tik 2 dukras, bet ir namų jaukumą ir meilę skyrusi 4 be tėvų globos likusiems vaikams.
 

Šeima kelią į globą atrado vedini noro padėti likimo nuskriaustiems. Iš pradžių šeima svarstė apie mergaitę, kurios labai laukė Dianos dukra Roberta. Paieškos truko ilgai, kol Šiaulių "Šaltinyje" šeima surado norimo amžiaus mergaitę, tačiau ji čia augo ne viena, kartu su mergaite globos institucijoje augo ir 2 metais jaunesnis brolis, todėl į šeimą nuspęsta priimti abu vaikus. Vaikų globa Kidelių šeimoje truko bemaž 2 metus. Vaikai buvo geri, auklėjome, rasdavome bendrą kalbą, daug keliaudavove, rimtų problemų nebuvo, tačiau globa nutrūko, nes močiutė jau radusi kitus brolius ir seseris atvyko pasiimti ir mūsų globojamų vaikų. Skirtis buvo be galo sunku, bet tai buvo Vaiko teisių sprendimas. Žinome, kad vaikams ten gerai nebuvo, tačiau pakeisti nieko negalėjome. Diana džiaugiasi tuo, kad nors ir jų keliai išsiskyrė, ryšys nenutrūko, ir šiandien po daugiau nei 20 metų paskambina, atvažiuoja į svečius, nepamiršta nei gimtadienių, nei Motinos dienos. Kaip teigia moteris, nors ir užaugę pas močiutę, globėjų šeimoje gyvenę ganėtinai trumpai vis tiek ją vadina Mama.

Globa šioje šeimoje tuo nesibaigė. Praėjus neilgam laikotarpiui šeimai buvo pasiūlyta globoti brolį ir seserį, tik šiek tiek vyresnius. Antrieji vaikai į šeimą atėjo tuo metu, kai Stupuruose byrėjo šeimyna. Vaikai jau nemaži, 14 ir 15 metų, todėl teko gerai apsvarstyti pasiūlymą ir priimti teisingą sprendimą. Kadangi Diana dirbo tyrėja, šeimos situacija tikrai buvo žinoma, todėl ilgai svarstę apie pasiūlymą Kideliai pasiryžo globoti. Diana teigia, kad kai vaikai atkeliavo į šeimą būta įvairiausių baimių: paauglystę išgyvenantys vaikai turėjo problemų, sunkumų mokykloje, adaptacija šeimoje ir ryšio užmezgimas taip pat vyko ganėtinai sudėtingai. Buvo sunkumų, bet viską išgyvenome, nes žinojome, kad padedame tiems, kuriems ypatingai reikia tavo rankos, palaikymo, tvirto peties ir namų. Globos kelionėje pasitaiko visokiausių momentų, bet kai vaikai jau užauga, įgyja išsilavinimą, sukuria šeimas ir savo gyvenimą supranti, kad tai, ką jie gavo globėjų šeimoje pasiteisino. Ir dabar sulaukus skambučio, apsilankymo, gražių padėkos žodžių už rūpestį, namus ir dovanotą šilumą supranti, kad laikas skirtas šiems vaikams buvo geras pasirinkimas.

Vaikų pramogos Kaune

Balandžio  30 dieną Skaistgirio vaikų dienos centras "Draugystės tiltas" turėjo smagią ekskursija į Kauną.

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.