Atostogos Giruliuose

Atostogos Giruliuose

Liepos 26-28 dienomis vaikų dienos centro „Draugystės tilto" vaikai stovyklavo vasaros stovykloje Giruliuose.

Pirma diena buvo skirta ekskursijai į Klaipėdą. Vaikai aplankė Klaipėdos jūrų muziejų. Kelionėje didelį įspūdį paliko plaukimas keltu, vaikai su dideliu susidomėjimu stebėjo kitus plaukiančius laivus, aplinkui keltą skraidančias žuvėdras ir kirus.

Saulės įlankoje stebėjome Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymą. Išvykos metu vaikai susipažino su vienais iš intelektualiausių jūros žinduolių – delfinais. Delfinariume  pamatėme nuotaikingą delfinų programą, kuri stebino triukais, išskirtiniais talentais, daug sužinojome apie šių nuostabių gyvūnų gyvenimą. Vaikai  galėjo stebėti delfinus  iš arti. Tai buvo nuostabus ir nepakartojamas reginys.

Smiltynėje, kur įsikūręs Jūrų muziejus, ekskursijos dalyviai susipažino ne tik su jūros pasauliu, jo gamta ir istorija, bet ir aplankė žvejybos laivų aikštelę, kurioje yra pristatomi didžiausi muziejaus eksponatai. Vidutiniame žvejybos traleryje „Dubingiai“ aplankėme ekspoziciją, kuri yra apie sovietmetį „Ilgas reisas“. 

Ankstų rytą atsikėlę, mankštinomės, papusryčiavus laiką leidome pajūryje, vaikai maudėsi Baltijos jūroje, žaidė paplūdimio žaidimus.

Vakarais visi stovyklautojai laukdavo saulės palydėjimo ir vakaro prie laužo, kurio metu draugiškai kepėme dešreles ir šašlykus, užkandžiavome, dainavome, šokome bei dalinomės dienos įspūdžiais.

 

Socialinė darbuotoja Auksė Žakaitytė

 

Startuoja vaikai su NE(GALIA) projektas

Šiandien startuoja mūsų vienas gražiausių, šilčiausių projektų Vaikai su (ne) GALIA. Projektas, kuriuo norime dovanoti ne tik daiktus, o pasitikėjimą savo jėgomis sustiprinančias patirtis, ir parodyti visiems, kaip vis dar visuomenės paraštėse esantys vaikai gali puikiai įsilieti į mūsų socialinius burbulus.

Aktyvios vaikų atostogos

Žagarės vaikų dienos centras "Spindulys" aktyviai leido vaikų atostogas.

Šventinė edukacija

2024-03-29 Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centro Apsaugotame būste vyko kiaušinių marginimo edukacija.