Dėl pagalbos asmenims, nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija informuoja apie pagalbos galimybes nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims (toliau – nukentėjęs asmuo).

Įstatymo paskirtis – užtikrinti, kad fiziniai asmenys, nukentėję nuo nusikalstamos veikos, padarytos Europos Sąjungos teritorijoje, prieš baudžiamąjį procesą, jo metu, prireikus – po jo ir visais atvejais, kai baudžiamasis procesas nepradedamas, arba nukentėję nuo nusikalstamos veikos, padarytos ne Europos Sąjungos teritorijoje, kai baudžiamasis procesas vyksta Lietuvos Respublikos teritorijoje, būdami Lietuvos Respublikos teritorijoje, gautų pagalbą (informaciją, konsultacijas ir (ar) paslaugas), atsižvelgiant į individualius jų poreikius, dėl įvykdytos nusikalstamos veikos atsiradusius poreikius ir nusikalstamos veikos pobūdį. Įstatymo nuostatos taikomos visiems nukentėjusiems asmenims, neišskiriant jų pagal nusikaltimų rūšis.

Siekiant, jog visuomenė kuo plačiau sužinotų apie pagalbos galimybes nukentėjusiems asmenims, yra parengta išsami informacija.

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.

Mobilios dienos renginys

2024 m. balandžio 17 d. dalyvavome Užimtumo tarnybos prie LR SADM Joniškio skyriaus organizuotame renginyje „Mobili diena Satkūnų seniūnijoje“.