Ekskursija į Anykščius

       Spalio 22-ąją įstaigos kolektyvas organizavo pažintinę išvyką į Anykščių kraštą. Kelionė prasidėjo nuo medinių skulptūrų parko „Praeities takas“, kuriame pamatėme  apie 20 išskirtinių skulptūrų.  Pasigrožėję įspūdingo grožio medžio kūriniais, kelionę tęsėme Medžių Lajų take ir apžvalgos bokšte.  Beveik 300 metrų besitęsianti viršukalnė atveria Anykščių krašto grožį. Užlipus į 35 metrų aukščio bokštą atsiveria įspūdinga Anykščių panorama, matyti viršukalnės, Šventosios upės vingis, Anykščių šilelis. Medžių Lajų takas išsiskiria savo grožiu ir neįtikėtiną efektą suteikiančiais gamtos vaizdais. Nusileidę nuo Medžių Lajų tako pasukome link „Beždžionių tilto“, kuris tapo nemenku iššūkiu aukščio bijantiems keliautojams. Perėję tiltu grožėjomis  Anykščių regioniniu parku, kuriame matėme „Inkilų viešbutį“, „Karalienės liūną“ ir „Puntuko akmenį“.

       Aplankę Medžių Lajų taką ir Anykščių regioninį parką vykome į Rubikių kaimą, kuriame mūsų laukė vyno ir sūrio degustacija. „Žuvienės pašiūrė“ – nuostabi vieta, prie Rubikių ežero, išsiskirianti savo kraštovaizdžiu ir puikia poilsio oaze. Susėdę jaukioje kavinukėje klausėmės Somelje pasakojimo apie nacionalinę vyndarystę, vyno atsiradimą Lietuvoje, vyno įvairovę bei kaip jį tinkamai pasirinkti. Pažintinės programos metu degustavome atrinktus vynus iš Gintaro Sino, Memel Wine, Anykščių ir kitų mažųjų vyninių. Po degustacijos papietavome ir kelionę tęsėme toliau. Išvykos tęsinys – „Cosmos paukščių takas“. Ši vieta unikali ir vienintelė Baltijos šalyse, kur galima pasinerti į kosmosą. Šis veidrodžių kambarys pilnas šviesos elementų, skleidžiantis žemės elektromagnetinius garsus sukuria kosmosui būdingą jausmą.  Aplankę ir pasigrožėję įspūdinguoju „Cosmos paukščių taku“ vykome aplankyti paskutinįjį kelionės objektą – „Tokį kitokį miestelį“. Miestelyje buvo galima apžiūrėti net 3 namus: besisukantį, apverstą ir pasvirusį.  Apverstas namas – ant stogo stovintis namas, išskirtiniu interjeru ir išore. Name matėme įrengtus miegamuosius kambarius, virtuvę, darbo kambarį. Pasvirusiame name matėme įkurtas atskiras erdves, primenančias gyvenamąjį namą, tačiau aplinka priminė fizikos dėsnius – atrodė lyg namas judėtų, buvo sudėtinga išlaikyti pusiausvyrą. Į besisukantį namą išdrįso eiti tik patys drąsiausi kelionės dalyviai. Aplankę visas pasirinktas Anykščių lankytinas vietas užbaigėme įspūdžių ir gero laiko kupiną kelionę.

 

        

        

        

 

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.

Mobilios dienos renginys

2024 m. balandžio 17 d. dalyvavome Užimtumo tarnybos prie LR SADM Joniškio skyriaus organizuotame renginyje „Mobili diena Satkūnų seniūnijoje“.