Informacija asmenims, turintiems negalią

Prieinamumas visiems.
#asmeninepagalba
❗️Jeigu Jūsų rinkimų apylinkė nepritaikyta ar iki jos sunku nuvykti, nepamirškite, kad Jūsų asmeninis asistentas gali Jus palydėti iki rinkimų apylinkės ir padėti įveikti kelionėje kilsiančius iššūkius. Kreipkitės į savo asmeninį asistentą.💙
📜Jungtinių Tautų neįgaliųjų teisių konvencija įpareigoja Valstybes užtikrinti, kad žmonės su negalia galėtų veiksmingai ir visapusiškai dalyvauti politiniame ir visuomenės gyvenime lygiai su kitais asmenimis tiesiogiai ar per laisvai pasirinktus atstovus, įskaitant neįgaliųjų teisę ir galimybę balsuoti ir būti išrinktiems.
📣Vyriausioji rinkimų komisija, bendradarbiaudama su Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija "Viltis" , parengė lengvai suprantama kalba (Easy to Read) informacinį leidinį apie 2023 m. kovo 5 dieną vyksiančius savivaldybių tarybų ir merų rinkimus.
📖Leidinį galite rasti čia: https://www.vrk.lt/.../ed52b8fb-fabe-4df1-8cd4-b43521ef2204
📌Žinome, kad ne visos rinkimų apylinkės yra pritaikytos žmonėms su negalia, tad, norint išvengti nepatogumų, rekomenduojame pasitikrinti, ar Jūsų rinkimų apylinkė yra pritaikyta. Tai galite padaryti čia: https://www.vrk.lt/rinkimu-apygardos-apylinkes-komisiju... arba tai sužinoti paskambinus trumpuoju mokamu numeriu 1855. ℹ️Nemokami numeriai pasiteiravimui:
„Tele2“ vartotojams – 867807023
„Bitė“ vartotojams – 865003406                 
„Telia“ vartotojams – 852361032                
„Baltnetos komunikacijos“ vartotojams – 852059478
„CSC Telecom“ vartotojams – 869949098
📌Klausos negalią turintiems gestų kalbos vartotojams rinkimų metu nuotolinį vertimą užtikrins Lietuvos gestų kalbos vertimo centro vertėjai. Nuotolinio vertimo paslaugos, teikiamos savaitgaliais ir po darbo valandų. Todėl rinkimų metu, esant poreikiui, gestų kalbos vertimo paslaugos bus teikiamos per interneto pokalbių programą „Skype”, adresu: 24/7LGKvertimas.
Daugiau informacijos rasite čia:

Susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais

2024-03-26 vyko susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais.

Susitikimas su Klebonu

Penktadienį Joniškio bendruomeniniuose vaikų globos namuose lankėsi Kriukų parapijos Klebonas. 

Velykų belaukiant

Vakar gerovės centro socialinė darbuotoja, dirbanti su šeimomis, dalyvavo edukacijoje, skirtoje artėjančioms šv. Velykoms.