Kviečiame globoti

         Šiuo metu Lietuvos globos institucijose globojama apie 1380 Lietuvos vaikų, iš kurių daugiau nei 80 proc. sudaro vyresni nei 10 metų vaikai. „Galime pasidžiaugti, kad pusė šių vaikų jau gyvena bendruomeniniuose globos namuose. Fiziniais vaiko poreikiais juose pasirūpinama, bet emocinė vaiko gerovė negali būti užtikrinta jokioje institucijoje“, – apgailestauja R. Ladauskienė. Įsivaizduokite, kad vaikui tik apsipratus globos namuose darbuotoja, kuria jis mėgino pasitikėti, išeina motinystės atostogų arba keičia darbą... Staiga pradėjęs megztis trapus ryšys ir vėl nutrūksta ir vėl vaikas atsigręžia į pasaulį, kuriuo pasitikėti negalima“, – įsivaizduoti ne šeimose augančių vaikų situaciją kvietė globos ekspertė.

         Sulaukę pilnametystės tokie vaikai išeina į gyvenimą neturėdami nieko, gal tik geriančius tėvus... Nė vieno stabilaus, artimo ryšio, namų, į kuriuos galėtum sugrįžti, kur tavęs lauktų. Taigi, būtina kalbėti apie tai, kad globos institucijose dirbantys žmonės, kad ir kiek jie savęs atiduotų vaikams, niekada nesukurs ryšio ir santykio gyvenimui, nesuteiks namų – saugumo uosto. Pasak globos ekspertės, Lietuvoje vaikai iš probleminių šeimų paimami, kai šių sveikatai ar gyvybei gresia pavojus dėl tėvų girtavimo, psichotropinių medžiagų vartojimo, smurto, nepriežiūros ir pan., tačiau net ir pakeitus aplinką, trauminių patirčių ištrinti neįmanoma, tačiau svarbu sukurti kitokias, pozityvias patirtis, kuriomis remdamasis jaunas žmogus ir statytų savo gyvenimą.

         Kviečiame tapti globėjais (rūpintojais) ir (ar) budinčiais globotojais. Jei nedrįsti globoti, rinkis laikiną svečiavimąsi. Visa informacija apie vaiko globą telefonu 860910881 arba atvykus į Parko g. 9, Žagarė. 

Mobilios dienos renginys

2024 m. balandžio 17 d. dalyvavome Užimtumo tarnybos prie LR SADM Joniškio skyriaus organizuotame renginyje „Mobili diena Satkūnų seniūnijoje“.

Startuoja vaikai su NE(GALIA) projektas

Šiandien startuoja mūsų vienas gražiausių, šilčiausių projektų Vaikai su (ne) GALIA. Projektas, kuriuo norime dovanoti ne tik daiktus, o pasitikėjimą savo jėgomis sustiprinančias patirtis, ir parodyti visiems, kaip vis dar visuomenės paraštėse esantys vaikai gali puikiai įsilieti į mūsų socialinius burbulus.

Aktyvios vaikų atostogos

Žagarės vaikų dienos centras "Spindulys" aktyviai leido vaikų atostogas.