Prevencinė diena „Nežudyk savęs“

Prevencinė diena „Nežudyk savęs‘‘

 

   Visų pradžių pradžia yra šeima. Šeimoje krykščianti basakojė vaikystė augina svarbiausius žmogiškumo daigelius. Maištingoji paauglystė sutinka pagundas, prieštaravimus, idealus savo gyvenimo kryžkelėje. Šeima nutiesia kelią šviesiems jaunystės siekiams išsipildyti. Branda dalina savo išmintį  augančiai kartai, kuria jos ateitį.  Senatvėje apmąstome, ką mes turime.

  Pozityvaus gyvenimo pagrindas – šviesios mintys, prasmingi darbai, tvirta moralė prieš save ir kitus. Vaikų dienos centro ,, Spindulys ‘‘ darbuotojai  jau antri metai priverčia tėvus ir vaikus susimąstyti, kad gyvenimas be tabako, alkoholio ir kitų svaigalų daro jį prasmingu ir gražiu. Kiekvienais metais vaikams primenama, jog gegužės 31d. – Pasaulinė diena be tabako. Šiemet vaikai ir darbuotojai sukūrė ir  suklijavo iš tuščių cigarečių pakelių  robotą, kuris įspėja, jog rūkysi – robotu pavirsi.

    Sveiką gyvenseną propagavome  prevencinėje dienoje ,, Nežudyk savęs‘‘. Žaisdami socialinius žaidimus, vaikai ir darbuotojai turėjo galimybę pajusti bendrumo, solidarumo, individualaus reikšmingumo, draugiškumo jausmą, geriau pažinti save ir kitus, dvasiškai praturtėti bendrumo rate.

   Gaila, jog neatsirado drąsuolių, kurie išdrįstų įmesti cigaretę į dėžę ir pripažintų sau, kad laikas gyventi sveikai ir nežudyti savęs. ,,Nerūkymo dėžė‘‘ liko tuščia. Tikimės, jog ateis laikas, kai atsiras vaikų ir suaugusių žmonių, kurie susimąstys, ir jų kišenėse viena cigarete bus mažiau.

   Prevencinę dieną baigėme piešdami,  karpydami ir klijuodami šypsenėles ant vienkartinių lėkštučių. Dienos dalyviai užrašė savo samprotavimus,  dėl ko jie myli save.  Sukūrėme aukštą ir tvirtą ,,Savivertės  piramidę‘‘.

    Tad šypsokimės, kad gyvenimas būtų lengvesnis. O meilė ves mus link laimės.

 

Socialinė darbuotoja Reda Pėželytė

Susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais

2024-03-26 vyko susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais.

Susitikimas su Klebonu

Penktadienį Joniškio bendruomeniniuose vaikų globos namuose lankėsi Kriukų parapijos Klebonas. 

Velykų belaukiant

Vakar gerovės centro socialinė darbuotoja, dirbanti su šeimomis, dalyvavo edukacijoje, skirtoje artėjančioms šv. Velykoms.