Spalvų terapija

     Šiandien Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centras lankėsi Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje.

        Susitikimas buvo skirtas vaikams. Spalvų terapijos užsiėmimai skirti atskleisti emocijas bei savianalizei. Spalvas galima išlieti ne tik ant balto lapo, tačiau jos randamos ir kiekvieno žmogaus gyvenime. Renginį pradėjome nuo diskusijos apie šeimą, kalbėjome apie šeimos svarbą kiekvieno žmogaus gyvenime, vaikai kalbėjo apie savo šeimos narius, piešė šeimos medžius. Po to diskusija pakrypo apie vertybes, svarbiausius ir brangiausius dalykus gyvenime. Susipažinome su torerancijos sąvoka, skaitėme pasaką "Apie tai, kodėl reikia rūpintis kitais", kuri padėjo vaikams suprasti, kodėl reikia padėti vaikams, likusiems be tėvų globos ir kaip svarbu padėti, ir suprasti kitą ištikus nelaimei. 

    Susitikimo metu vaikai buvo supažindinti su globos sąvoka, trumpai papasakota apie patekimą į globėjo šeimą, paaiškinta kodėl gyvenime taip nutinka ir kad tai labai kilnus ir geras poelgis. Siekdami suprasti kas yra globa ir kaip jaučiasi vaikai patekę į globėjo šeimą, atlikome užduotį - empatijos žemėlapis, kuris rėmėsi ištrauka iš užsienio literatūros apysakos "Kėkšto vaikelis žvirbliukas". 

   Baigdami renginį pasinėrėme į tikrą spalvų terapiją - fraktalų piešimą, kuris ne tik padeda nusiraminti, atskleisti emocijas, vidinį pasaulį, skatina atsipalaidavimą ir pasinėrimą į spalvų magiją.     

 

       

        

   

 

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.

Mobilios dienos renginys

2024 m. balandžio 17 d. dalyvavome Užimtumo tarnybos prie LR SADM Joniškio skyriaus organizuotame renginyje „Mobili diena Satkūnų seniūnijoje“.