Vasaros stovykla Vinetu kaime

Vasara – tai puikiausias metų laikas kelionėms, todėl šios progos pasilepinti vasaros teikiamais malonumais ir pamatyti kažką naujo bei įdomaus nepraleido Žagarės vaikų dienos centras „Spindulys“ kartu su socialine darbuotojo Rūta ir savanoriais iš Turkijos, kurie  organizavo  nuotykių bei turiningo laisvalaikio pilną  stovyklą.

Liepos 25 – 27 dienomis Žagarės vaikų dienos centro „Spindulys“ vaikai bei savanoriai iš Turkijos, Eylul ir Bayram, buvo stovykloje, kurios metu aplankė įžymias Lietuvos vietas. Pirmoji stovyklos diena prasidėjo kelione į Vinetu kaimą. Ten nuvykę stovyklautojai pirmiausia aplankė Šatrijos kalną, kuris garsėja padavimais ir legendomis. Ne veltui sakoma, jog Šatrijos kalnas yra pati mėgstamiausia Žemaitijos raganų vieta. Tai pasitvirtino tuomet, kai prie Šatrijos kalno stovyklautojus pasitiko raganos, kurios ruošėsi iš pagautų vaikų išvirti košę, tačiau nei vieno vaiko pagauti nepavyko. Kadangi raganų planas virti košę nebuvo įgyvendintas, todėl joms teko stovykloje dalyvaujančius vaikus pavaišinti kepta duona. Taip pat buvo lankytasi ugnume ant Raudonkalnio, kur Ugnies sergėtojas -  savanoris dieną ir naktį kūrena ugnį.

Antroji stovyklos diena prasidėjo nuo indėniškos mankštos, kuri pareikalavo ne tik sportinių sugebėjimų, bet ir asmeninės ištvermės. Atliekant mankštą reikėjo įveikti sudėtingą kliūčių ruožą, pereiti akmenų labirintą bei išstovėti nejudant ant skirtingų formų ir dydžių akmenų. Vinetu kaime susipažinome su Amerikos indėnų kultūra, istorija, kurią perteikia ten esantis muziejus. Taip pat teko muzikuoti mušant būgnais. Tai buvo nauja ir labai įdomi patirtis. Diena buvo pilna iššūkių: ėjome per rastą, kuris buvo permestas per vandens telkinį, taip pat stovėjome basomis kojomis ant vinių kilimo. Stovyklaudami Vinetu kaime gyvenome autentiškuose indėnų palapinėse, kurios vadinamos – tipi.

Trečiąją stovyklos dieną lankėme Olando kepurę, Gintaro muziejų bei grožėjomės banguojančia Baltijos jūra.  Lankantis Gintaro muziejuje kalbėta apie gintaro įvairovę, jo susidarymą ir virsmą juvelyriniais dirbiniais. Visi stovyklos dalyviai džiaugėsi turiningai praleistu laiku bei naujai pažintomis Lietuvos vietovėmis, kurios pasižymėjo savo išskirtinumu. Daugiausia įspūdžių stovyklos metu patyrė savanoriai iš Turkijos, kurie turėjo puikią galimybę susipažinti su gražiausiomis Lietuvos vietomis. Stovyklos metu buvo daug pašnekesių, gero laiko ir aktyvių užsiėmimų, o visų svarbiausia tai, kad stovyklos dalyviai gavo neįkainojamų patirčių, kurias prisimins tikrai ilgai.  

 

        

           

       

                                                                                                                       

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.

Mobilios dienos renginys

2024 m. balandžio 17 d. dalyvavome Užimtumo tarnybos prie LR SADM Joniškio skyriaus organizuotame renginyje „Mobili diena Satkūnų seniūnijoje“.