„TV3 Išsipildymo akcijos 2016“ dovanota kelionė

Šių metų rugpjūčio 22-23 dienomis  visi Vaikų globos skyriaus globotiniai išvažiavo pramogauti. Rugpjūčio 22 dieną, susirinkę kelioninius krepšius, trumpam atsisveikino su savo namais. Pirmasis sustojimas – Ventės rago ornitologinėje stotyje, kur apžiūrėjo švyturį, o Ornitologinės stoties  vedėjas Vytautas Jusys supažindino su Lietuvos sparnuočių įvairove bei žiedavimo procesu. Papietavus  ,,Charlie pizza“,  ekskursijos autobusas pasuko link Baltijos jūros. Kai kurie vaikai jūrą išvydo pirmą kartą. Atsigaivinę Baltijos bangose pajudėjome link  ,,Vinetu kaimo“. Šiame Amerikos indėnų istorijos muziejuje po atviru dangumi vaikai trumpam nukeliavo į praeitį, susipažino su Amerikos indėnų istorija, papročiais, ritualais. Veidus pasipuošę indėniškais raštais, šaudė iš lanko, dalyvavo indėniškos spjaudyklės turnyre, tikrino savo rankos tvirtumą ir taiklumą. Naktį praleidę indėnų palapinėse TIPI,  kitos dienos ryte atsisveikino su vieta, kur galėjo pajusti ryšį su motule gamta.

23 dieną pramogos tęsėsi Dino parke, Radailiuose. Papusryčiavę restorane, vaikai  nubėgo apžiūrėti daugiau kaip 40 natūralaus dydžio, šnypščiančių, vandeniu besispjaudančių ir riaumojančių dinozaurų. Dūko žaidimų aikštelėse, suposi  karuselėse, grūmėsi elektromobilių mūšyje, grojo didžiaisiais muzikos instrumentais, žiūrėjo 5D filmus, ieškojo išėjimo veidrodžių labirinte.  Prisidūkę ir pasistiprinę pietumis, išvykome apžiūrėti Kretingos muziejų, pasigrožėti  Žiemos sodo išskirtiniais augalais ir gyventojais. Paskutinis sutojimas – Šaltojo karo muziejus Žemaitijos nacionaliniame parke. Kartu su gidu, vaikai apžiūrėjo ekspozicijų sales, susipažino su muziejaus istorija, sužinojo apie penkis dešimtmečius trukusį Šaltąjį karą – vieną garsiausių bei pavojingiausių karinių konfliktų istorijoje.

Nors ir pavargę po kelionės, vaikai į namus grįžo pilni įspūdžių ir labai laimingi.

Soc. darbuotojos Sondra Bartkienė, Ilona Juškevičienė

Susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais

2024-03-26 vyko susitikimas su Užimtumo tarnybos specialistais.

Susitikimas su Klebonu

Penktadienį Joniškio bendruomeniniuose vaikų globos namuose lankėsi Kriukų parapijos Klebonas. 

Velykų belaukiant

Vakar gerovės centro socialinė darbuotoja, dirbanti su šeimomis, dalyvavo edukacijoje, skirtoje artėjančioms šv. Velykoms.