Pradedamos teikti prevencinės socialinės paslaugos

     Prevencinės socialinės paslaugos teikiamos visiems asmenims, šeimoms ar bendruomenėms, kurių siekis yra stiprinti asmens (šeimos) gebėjimą savarankiškai rūpintis asmeniniu ar šeimos gyvenimu. Paslaugomis siekiama stiprinti aktyvesnį dalyvavimą visuomenės gyvenime, stiprinti bendruomenės socialinį aktyvumą, socialinę įtrauktį bei gilinti įgūdžius ir žinias, padedančias išvengti galimų socialinių problemų ar rizikų atsiradimo.

       Prevencines socialines paslaugas Joniškio rajone organizuoja ir teikia Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centras, Parko g. 9, Žagarė, https://zspc.lt/

       Įstaigoje teikiamos šios prevencinės socialinės paslaugos:

  •       Potencialių socialinių paslaugų gavėjų paieška (paslaugų gavėjų paieška skirta surasti asmenis, kuriems socialinės paslaugos padėtų įveikti jiems kylančius sunkumus);
  •      Darbas su bendruomene (darbu su bendruomene siekiama puoselėti ir stiprinti vietos žmonių ir bendruomenės gebėjimus, mokėjimą ir motyvaciją spręsti bendruomenėje esančias problemas ir situacijas, veikti prevenciškai, siekiant bendruomenės narių socialinės gerovės).

 

      Dėl prevencinių socialinių paslaugų kreiptis gali:

  •         Asmuo, globėjas ar rūpintojas;
  •               Socialinių paslaugų įstaiga;
  •               Bendruomenė, institucijos ar organizacijos.

      Prevencinės socialinės paslaugos yra teikiamos nemokamai.

 

Asmenys, pastebintys, kad artimoje aplinkoje gyvenančiam asmeniui ar šeimai reikalinga pagalba kviečiami nelikti abejingi ir informuoti Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centrą ar gyvenamosios vietos seniūniją dėl esančios situacijos ir prevencinių paslaugų poreikio. Prisidėkite prie asmens ar šeimos gebėjimo savarankiškai gyventi ir rūpintis savo šeimos gerove. Būkime atsakingi. 

Vaikų pramogos Kaune

Balandžio  30 dieną Skaistgirio vaikų dienos centras "Draugystės tiltas" turėjo smagią ekskursija į Kauną.

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.